leefwerelden verbinden

Ti-ta is een warme, liefdevolle aanvulling op thuis

Samen met ouders verbinden we de twee leefwerelden zodat ieder kind zich veilig en vrij voelt.

Vanuit de kinderopvang hebben we zicht op de stal. De kinderen kunnen dus onbeperkt kijken naar de koeien en schapen. Buiten spelen doen we in de ruime, levendige, natuurlijke tuin met heuveltjes, paadjes, keien, bosjes, cavia's en konijnen. Iedere dag lopen we een rondje over het erf. Dan voeren we de kippen en voor de paarden nemen we een lekkere wortel mee.

Ti-Ta Kinderopvang is een agrarisch kinderdagverblijf en grenst direct aan een boerderij

visie

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en bij Ti-ta geloven we erin dat ze leren door te ervaren. Alleen als een kind zich veilig voelt zal het op ontdekking uitgaan. Daarom geven we kinderen vertrouwen en ruimte om hun eigen ik te ontdekken en vrijheid om hun eigen keuzes te maken. We begeleiden kinderen in hun groei met liefde en positieve aandacht voor ieders eigen karakter en behoefte.

Bij Ti-ta is er volop ruimte voor contact en interactie met kinderen, pedagogisch medewerkers en natuurlijk ook met de dieren. Al dit contact draagt bij aan de sociale ontwikkeling. Dat gaat op een ongedwongen, speelse manier. Niks moet. We werken vanuit een thema en bieden daaromheen activiteiten aan waarbij we zoveel mogelijk de buitenlucht opzoeken.

Ti-ta is een kleinschalig kinderdagverblijf met twee groepen; een groep voor baby's en dreumesen en een groep voor peuters. Iedere groep heeft zijn eigen plek die past bij de behoefte en leeftijden van de kinderen. Eten, boekjes lezen, zingen en knutselen doen we op de groep. Bij vrij spel gaan de deuren open en kunnen kinderen heerlijk door elkaar spelen.

Bij Ti-ta mogen kinderen lekker vies worden. Bij ons worden de lekkerste zandtaartjes gebakken, er wordt verstoppertje gespeeld achter een struikje of de wilgentunnel en kinderen mogen helpen in de stal. Voor ieder kind hebben we laarsjes en overals.

Vies worden

volg ons